15 osvedčených rád do každej kuchyne

V kuchyni je toho vždy čo robiť. Stane sa, že sa vyskytnú veci, kedy si nevieme rady alebo len vieme, že by sa to dalo aj inak, samozrejme lepšie. Hľadáte užitočné osvedčené rady alebo sa len chcete dozvedieť viac? Prezradíme vám zopár rýchlych užitočných rád, ktoré využijete v kuchyni.

15 osvedčených rád do každej kuchyne

15 osvedčených rád do každej kuchyne

Rýchle a osvedčené rady do kuchyne

  • 1. Kysnuté buchty zostanú vláčne a nezvetrajú sa vtedy, keď zmiešate 1 deciliter rumu, 1 diel vody s 2 lyžičkami vody a potriete ich týmto roztokom.
  • 2. Keď vaše ruky páchnu od rýb, natrite si ich maslom, zneutralizuje to pach po rybách.
  • 3. Čerstvé bylinky, ktoré sa chystáte uchovať na zimu, sušte v gáze.
  • 4. Ak nechcete, aby mlieko skyslo, vložte doň trochu soli alebo list chrenu.
  • 5. Pach na panvici po vyprážaní cibule zmizne, ak v nej povaríte trošku octu so soľou a potom opláchnete vodou a utriete do sucha.
  • 6. Ak ste z tých, čo majú mlynčeky na mäso s príslušenstvom, využite ho napríklad na krájanie zeleniny na plátky alebo ako pasírovač, takto môžete ušetriť peniaze za rôznych iných pomocníkov do kuchyne.
15 osvedčených rád do každej kuchyne

Rýchle a osvedčené rady do kuchyne

  • 7. Príliš ostrý a štipľavý chren vložte asi na pol hodiny do mlieka pre jeho jemnejšiu chuť.
  • 8. Ak nechcete, aby sa vám pripálil puding, vytrite maslom dno hrnca. Navyše to pridáva k jemnej chuti pudingu.
  • 9. Chcete si odložiť pohár z kupovaných uhoriek? Etiketu odstránite jednoduchým spôsobom – potriete ju olejom, necháte 48 hodín pôsobiť a potom ju ľahko strhnete. Na skle nebude ani stopa po lepidle.

.

  • 10. Sladké pečivo a koláče rozmrazujte výhradne pri izbovej teplote. V mikrovlnnej rúre stvrdne a vyschne.
  • 11. Kuchynské nože brúste vždy proti ostriu, nikdy nie opačne. Keramické nože nebrúste vôbec.
  • 12. Rada od babičky – do každej smotanovej alebo bielej omáčky treba pridať trošku prášku do pečiva. Nezrazí sa a je výborná.
  • 13. Na zahustenie špenátu použite poriadnu hrsť na jemno postrúhaného tvrdého syr.
  • 14. Svietnik zo sviatočného stola zbavíte vosku tak, že ho dáte do hrnca so studenou vodou a privediete k bodu varu. Platí to pre svietniky porcelánové, kovové aj sklenené.
  • 15. Nerezové plochy budú lesklé, ak ich posypete múkou (jedno akou) a vyleštíte handričkou.

Vyskúšajte naše tipy, dúfam, že vám tieto užitočné rady pomohli a zároveň zľahčili prácu v kuchyni. Len smelo do toho, nemáte čo stratiť a určite sa vám nie jedna z našich rád dobre osvedčí.

Foto: Tescoma