Čerešne sú jedným z málo ospevovaných hrdinov medzi superovocím a to celkovo vo svete. Jedná sa o okrúhle plody výraznej temne červenej farby, ktoré rastie aj v našich končinách. Aj toto ovocie má viacero priaznivé účinky pre náš organizmus.
Toto ovocie vďačí za svoju temne červenú farbu antioxidantu, ktorý sa nazýva antokyán. Antioxidant antokyán môže znížiť zápal a hladiny triglyceridov a cholesterolu v tele. V nedávnej štúdii, University of Michigan, vedci zistili, že pravidelné podávanie čerešní laboratórnym potkanom, znížilo riziko zápalu krvných ciev až o 50%. Vďaka tomu prispievajú aj k liečbe cukrovky.
Čerešne podporujú našu stavbu kostí a zubov, sú protizápalové, Milovníci čerešní taktiež rýchlejšie získajú menšiu váhu a zaznamenali veľký pokles hladiny cholesterolu. Pomáhajú pri redukcii hmotnosti, výrazne posilňujú imunitný systém a pomáhajú posilniť protirakovinovú imunitu.
Foto: ilustračné (flickr.com)