Čerešne na prevenciu zápalu krvných ciev

Čerešne sú jedným z málo ospevovaných hrdinov medzi superovocím a to celkovo vo svete. Jedná sa o okrúhle plody výraznej temne červenej farby, ktoré rastie aj v našich končinách. Aj toto ovocie má viacero priaznivé účinky pre náš organizmus.

čerešne

čerešne

Toto ovocie vďačí za svoju temne červenú farbu antioxidantu, ktorý sa nazýva antokyán. Antioxidant antokyán môže znížiť zápal a hladiny triglyceridov a cholesterolu v tele. V nedávnej štúdii, University of Michigan, vedci zistili, že pravidelné podávanie čerešní laboratórnym potkanom, znížilo riziko zápalu krvných ciev až o 50%. Vďaka tomu prispievajú aj k liečbe cukrovky.

Čerešne podporujú našu stavbu kostí a zubov, sú protizápalové, Milovníci čerešní taktiež rýchlejšie získajú menšiu váhu a zaznamenali veľký pokles hladiny cholesterolu. Pomáhajú pri redukcii hmotnosti, výrazne posilňujú imunitný systém a pomáhajú posilniť protirakovinovú imunitu.

Foto: ilustračné (flickr.com)